Ustensilele esențiale pentru o manichiură perfectă: O listă cu instrumentele de care ai nevoie pentru a-ți face o manichiură profesională

Ustensilele esențiale pentru o manichiură perfectă: Ghidul tău complet pentru o manichiură impecabilă acasă

O manichiură îngrijită și impecabilă nu este doar un accesoriu elegant, ci și o modalitate de a ne exprima personalitatea și de a ne spori încrederea în sine. Indiferent dacă preferi un stil natural sau unul mai îndrăzneț, cu ajutorul instrumentelor potrivite poți obține o manichiură profesională chiar la tine acasă.

De ce este important să ai instrumentele potrivite?

Utilizarea instrumentelor de calitate este esențială pentru a obține o manichiură perfectă din mai multe motive:

 • Precizie: Instrumentele bine ascuțite și concepute ergonomic te vor ajuta să tai și să modelezi unghiile cu precizie, evitând tăieturile sau alte neplăceri.
 • Rezultate profesionale: Cu ajutorul instrumentelor potrivite, poți obține o manichiură care arată la fel de bine ca una făcută la salon.
 • Durabilitate: Instrumentele de calitate sunt mai rezistente și vor dura mai mult timp, economisindu-ți banii pe termen lung.
 • Siguranță: Utilizarea instrumentelor deteriorate sau necorespunzătoare poate duce la răniri ale unghiilor sau ale pielii.

Ustensilele esențiale pentru o manichiură perfectă:

 1. Pilă de unghii:Alege o pilă de unghii de calitate, cu grad de abraziune mediu, pentru a modela și netezi unghiile.

 2. Burete de lustruit:Un burete de lustruit te va ajuta să obții un luciu natural și sănătos al unghiilor.

 3. Forfecuță de unghii:Alege o forfecuță de unghii cu vârfuri ascuțite și lame bine ascuțite pentru a tăia unghiile cu precizie.

 4. Unelte pentru cuticule:Un pusher de cuticule te va ajuta să îndepărtezi delicat cuticulele, în timp ce o foarfecă pentru cuticule te va ajuta să le modelezi.

 5. Bătișor de lemn: Un bătișor de lemn te va ajuta să îndepărtezi murdăria de sub unghii și să modelezi cuticulele.

 6. Separatoare de unghii:Separatoarele de unghii te vor ajuta să aplici lacul de unghii mai ușor și mai precis, evitând patarea unghiilor.

 7. Ac de unghii:Un ac de unghii te va ajuta să îndepărtezi lacul de unghii greșit sau să cureți murdăria de sub unghii.

 8. Bol cu apă: Un bol cu apă caldă te va ajuta să înmoi unghiile și cuticulele înainte de manichiură.

 9. Ulei pentru cuticule: Un ulei pentru cuticule te va ajuta să hidratezi și să hrănești cuticulele, menținându-le moi și sănătoase.

 10. Lac de unghii:Alege o varietate de culori de lac de unghii care se potrivesc cu stilul tău și cu ocazia pentru care te pregătești.

 11. Bază pentru lac:O bază pentru lac va ajuta la protejarea unghiilor de pigmenții din lacul de unghii și va face ca acesta să reziste mai mult timp.

 12. Top coat:Un top coat va sigila lacul de unghii și îi va oferi un luciu strălucitor.

 13. Dischete demachiant: Dischetele demachiant te vor ajuta să îndepărtezi lacul de unghii greșit sau să corectezi micile greșeli.

Mirela Moldoveanu fondator Glossy Magazine.