Un stil de viata sanatos si sigur, in cadrul caminului de batrani Asertivo

A avea grija de cei batrani este unul dintre lucrurile pe care multe persoane trebuie sa le faca la un momentdat. Fie ca este vorba despre parinti, bunici sau alte persoane, bunastarea acestora este un aspect ce cade pe umerii celor mai tineri, care dispun nu neaparat de timpul necesar cat de forta fizica, mentala si capacitatea de a se ingriji de diversel nevoi ale unei persoane in varsta si de a-i oferi ajutorul in situatiile in care acesta nu se poate descurca singura.

Dat fiind faptul ca multi dintre noi suntem mereu in miscare, ocupati cu diverse lucruri, uneori obositi, mai mereu plecati sau avem diverse alte lucruri de facut, chiar o familie a noastra, ne este imposibil in multe cazuri sa fim acolo pentru cei batrani cand ar avea nevoie de ajutorul nostru. Chiar din contra, exista numeroase cazuri in care ambii parteneri lucreaza si decid sa-si lase copiii in grija parintilor sau bunicilor lor, ceea ce inseamna deja o sarcina in plus pentru seniori. Desigur, a te bucura de timp petrecut cu un nepot sau o nepoata este un sentiment foarte frumos dar pentru care este nevoie insa si de o stare de spirit adecvata si multa sanatate.

In dorinta de a le oferi seniorilor o viata lipsita de griji, in care sa aiba la dispozitie atat conditiile de locuire si petrecere a timpului liber adecvate cat si ajutor specializat disponibil pentru acestia oricand, centrul AsertivO a luat nastere, cu ceva timp in urma. Acesta este un lider in ingrijirea si recuperarea medicala a varstnicilor din Romania, cu peste 8 ani de experienta in acest domeniu. Principalul obiectiv al centrului situat in zona Otopeni este calitatea vietii persoanelor de varsta a treia, oferind servicii medicale si sociale fara egal.

Ca o scurta introducere, povestea centrului AsertivO a inceput in anul 2015, la initiativa Andrei Marinescu, dupa ce multa vreme si-a petrecut-o cautand un centru de ingrijire si recuperare medicala potrivit si sigur pentru o persoana draga din familia ei. Fiindca centrul mult cautat nu a fost de gasit atunci cand a avut nevoie de el, Andra si-a propus sa creeze un centru de ingrijire si recuperare medicala pentru seniori in care parintii sau bunicii oricaruia dintre noi sa se simta exact ca acasa, si in care viata lor sa continue sa fie plina de sens.

Centrul este construit in jurul ideii de a oferi un sentiment de vacanta tuturor rezidentilor care se hotarasc sa faa parte din acesta, fiind astfel o destinatie ce indeplineste toate conditiile unui hotel de 4 stele. Acesta este asadar mai mult decat un simplu centru de ingrijire si recuperare medicala pentru seniori dotat la standarde internationale ci si un loc pe care cei mai multi dintre rezidenti la numesc „acasa”.

Dotarile acestui azil de batrani Senior Center sunt foarte bine puse la punct, precum:

 • Cazare in camera cu 1 sau 2 paturi
 • Aer conditionat
 • TV, Wifi
 • 3 mese si 2 gustari pregatite de bucatar sef in restaurante proprii
 • Spalatorie si uscatorie
 • Supraveghere video interna 24/7
 • Lift
 • Gradini si curti exterioare de peste 3000 mp

Alaturi de acestea, centrul dispune de numeroase dotari medicale care se afla mereu la dispozitia rezidentilor ce sufera de diverse afectiuni, boli sau urmeaza anumite tratamente. Si desigur, si personalul ales pentru aceste sectoare este unul cu experienta si dedicare. Seniorii au astfel la dispozitie servicii precum:

 • Medic geriatru si medic de familie
 • Asistenta medicala 24 de ore din 24 si administrarea medicamentatiei conform schemelor de tratament, inclusiv tratament perfuzabil sau injectabil
 • Kinetoterapie personalizata in functie de nevoile fiecarui pacient si masaj pentru intretinere sau pentru ameliorarea problemelor medicale
 • Recuperare post AVC si post operatorie
 • Recoltarea probelor pentru analize
 • Terapie psihologica individuala si de grup
 • Asistent social
 • Igiena personala (fiecare rezident beneficiaza de servicii de manichiura, pedichiura si frizerie)
 • Preot duhovnic

Alaturi de acestea, la cerere, se mai pot adauga si alte servicii, in cazul persoanelor cu conditii speciale. Astfel, se pot alege mai multe pachete de cazare, am putea spune, fiecare dintre acestea avand incluse anumite dotari si servicii si in plus, se mai pot adauga si altele, prin care rezidentii sa aiba la dispozitie cele mai bune conditii si servicii prin care viata lor sa devina una cat mai usoara, relaxanta, lipsita de griji.

In cadrul centrului se pune accent pe aspecte precum miscarea, un stil de viata sanator, alimentatie sanatoasa, socializare si incurajarea pasiunilor fiecarui senior. Doar pentru ca nu mai locuiesc in propria locuinta asta nu inseamna ca trebuie sa renunte si la pasiunile lor ci mai degraba sa-si doresca sa le desfasoare si in continuare.

S-au luat masuri speciale si in perioada pandemiei, cand sanatatea rezidentilor a fost chiar si mai importanta. S-au realizat astfel toate aspectele de protectie, prevenire si tratare necesare.

Cazarile se pot face pe diverse perioade, chiar si de cateva zile, spre exemplu pentru cei ce doresc sa se relaxeze in cadrul centrului si sa se bucure de serviciile sociale si medicale dar si pentru cei care ar ramane singuri anumite perioade si au nevoie astfel de diverse ingrijiri si de companie. Tarifele, dotarile si serviciile incluse pot fi descoperite pe site, alaturi de multe alte informatii de interes despre centru, prin care clientii sa poata intelege mai bine ceea ce se ofera.