Toti gospodarii detin cel putin un arzator pentru procesarea carnii de porc

Iarna si perioada Craciunul reprezinta momentul preferat al multor barbati din Romania, deoarece in aceasta perioada se taie porcul. Carnea este procesata printr-o serie de operatiuni minutioase, bine puse la punct, insa ca regula, aveti nevoie de un cutit foarte bine ascutit si un arzator porc pachet 7 accesorii ce poate fi cumparat de la miculmester.ro !

Cum se alege arzatorul sau torta?

Pentru a incepe, determinati la ce folositi arzatorul si cum sa faceti alegerea corecta? Arzatoarele sunt fabricate de peste 130 de ani, dar sunt inca relevante pentru utilizare chiar si in ziua de azi. Exista diferite tipuri de torte: arzatoare cu gaz, benzina si kerosen. Ele sunt disponibile in diferite marimi si volum. Capacitatea rezervorului poate fi de la 100 ml la 2 litri de combustibil. De aici si depinde de capacitatea lor de caldura, care poate fi, de asemenea, in intervalul de la 0,5 kW la 3 kW mai mult. Astfel de arzatoare sunt folosite pentru lipirea diferitelor parti de dimensiuni mari si medii. Folosind un fier de lipit, puteti indeparta straturile de acoperire, puteti intoarce elementele de fixare ruginite si puteti demonta structurile metalice vechi, plasticul de lipit etc. Selectarea unui arzator cu gaz va depinde de scopul acestuia.

Exista patru criterii dupa care sa alegeti arzatoarele. Toate constau dintr-un cilindru si torta, dar, cu toate acestea, toate sunt diferite. Care este diferenta dintre ele si cum sa alegi masina potrivita?

  1. Primul criteriu de selectie este constructia unui arzator. Dupa cum am mentionat mai devreme, toate arzatoarele constau dintr-un cilindru si un capat, dar dincolo de acesta exista inca un arzator cu un furtun cu o lungime de aproximativ un metru si jumatate. Aceste arzatoare sunt foarte convenabile pentru aer, din cauza greutatii sunt semnificativ mai usoare decat tortele conventionale.
  2. Al doilea lucru la care ar trebui sa fiti atent este ca exista arzatoare fara butelie externa, ci doar cu o supapa cu imbinare. Primele sunt de unica folosinta, nu pot fi reglate pentru a produce o flacara si nu pot distribui continutul combustibilului. Dar, cand vine vorba de pret, acestea sunt mult mai ieftine decat acestea din urma, este avantajul lor. Arzatoare care imbina supapa cu alte caracteristici sunt mult mai bune decat arzatorul „de unica folosinta”. Ele pot fi masurate cu usurintapentru consumul de combustibil si atunci cand este necesar, puteti alimenta. Dar aceste torte sunt mult mai scumpe decat prima varianta. Exista o a treia optiune, care include si un rezervor.
  3. Daca selectati un arzator cu gaz, acordati atentie si combustibilului, care este unealta de „alimentare”. Este important de stiut ca acele arzatoare care trec prin benzina sau kerosen dau o temperatura de iesire a flacarii de peste 1100 de grade. De asemenea, o astfel de flacara poate fi controlata cu usurinta. Exista si un incalzitor pe gaz. Cu siguranta este mult mai usor.
  4. Si in ultimul rand, un factor important in alegerea arzatoruluit este volumul rezervorului de combustibil. Acesta este una din cele mai importante caracteristici tehnice care pot determina timpul. Daca doriti sa lucrati mai putin de o ora, atunci pentru arzatoarele pe benzina sau cu kerosen aveti nevoie de un volum al rezervorului de nu mai putin de 1 litru. Dar pentru aceeasi durata, o lampa cu gaz va avea suficient volum pana la 100 ml. Cand vine vorba despre o diferenta atat de mare, se pare ca arzatoarele cu gaz sunt mult mai ieftine. Daca ati decis deja tipul de lampa si cu ce combustibil va functiona lampa, este necesar sa alegeti si producatorul. La urma urmei, de producator va depinde nu numai calitatea, ci si pretul.

Daca intentionati sa utilizati un arzator cu gaz ca instrument principal pentru munca, cu siguranta este mai bine sa nu economisiti bani si sa alegeti un instrument mai scump, dar mult mai bun calitativ.

Arzatorul poate fi achizitionat de la cea mai apropiata piata, care vinde unelte pentru casa, in magazine specializate, sau il puteti comanda prin internet. Pe internet puteti gasi nu numai arzatoare, ci si unelte suplimentare, cutii speciale pentru depozitare, cilindri de rezerva, furtunuri, arzatoare si multe altele. Dar atunci nimeni nu va da sfaturi, va trebui sa va bazati doar pe propriile alegeri.

Cu siguranta, aceasta traditie de Craciun nu poate fi sarita, iar gospodarii din Romania, care doresc sa isi prepare singuri carnea de porc, trebuie, in mod obligatoriu, sa detina cel putin un arzator si accesorii.

De asemenea, aceste arzatoare pot fi folosite si in alte scopuri in bucatarie. Un arzator de dimensiuni mari face ca acele cruste fanteziste de zahar sa lucreze mai rapid, precum si bezele prajite. Puteti folosi un arzator mare pentru a incalzi bolul din otel inoxidabil al unui mixer cu stand, deoarece bate untul rece care este destinat sa fie unt la temperatura camerei pentru prajitura. Dar chiar nu te limitezi la domeniul deserturilor.

Un arzator de dimensiune completa este un instrument excelent pentru gatit savuros, si nu doar pentru ceicare isi gatesc fripturile in pungi.  Site-ul miculmester.ro ofera o multime de accesorii si unelte utile pentru casa si gradina!