Tacamurile Raki, semne de distinctie si elemente civilizatoare

 

Copiii sunt invatati de mici sa utilizeze tacamurile. Pozitia corecta a furculitei in mana, servirea preparatelor cu ajutorul acesteia sunt semne ale distincitiei, tacamurile fiind elemente civilizatoare.

Degetele nu trebuie sa interactioneze cu mancarea decat in cazul unor preparate, cum ar fi: puiul, pestele si pizza. In marile restaurante se admite sa se ia cu mana copanul de pui pentru ca este dificil de taiat bucatile de carne de pe os. De ce s-au inventat insa tacamurile? Ca oamenii sa nu atinga preparatele, in special cele comune, cum ar fi branzeturile si mezelurile de pe platou. Servindu-se de furculita, participantii la masa nu comit nicio politete, iar normele de igiena sunt pastrate 100 %.

Dar mai este un motiv. Ce ar fi ca un om sa ia cu degetele bucatile din pieptul de pui la gratar pline de grasime si sa le puna in sos. Degetele ar deveni intr-o clipa murdare si imaginea lor ar taia pofta de mancare. In plus, mersul la baie pentru spalatul pe maini ar deveni o prioritate.

Daca persoanele respective nu ar merge sa isi curateasca degetele curand si-ar murdari si hainele. Pestele trebuie curatat si el de oase, de aceea, in cazuri exceptionale i se ingaduie omului sa se ajute de maini.

Nici in familie nu trebuie sa se admita ca o anumita persoana sa manance fara tacamuri pentru ca tacamurile sunt si forme de respect fata de ceilalti.

Tacamurile de calitate se caracterizeaza prin urmatoarele particularitati:

-sunt facute din materiale foarte bune si rezistente care nu ruginesc.

-nu se indoaie usor si nu se rup;

-sunt usor de manuit;

-furculitele prind foarte bine preparatele cu varful lor ascutit;

-cutitele taie bine, chiar si preparatele crocante.

Tacamurile difera in functie de preparatele pentru care sunt destinate, de materialele din care sunt facute  si de marimea lor.

Tacamuri Raki inseamna rafinament la preturi accesibile. In acest magazin, persoanele care iubesc preparatele chinezesti si care le pregatesc in casele lor au la dispozitie lingura traditioanla asiatica pentru supa RAKI SHIBUI, 18cm, melamina care costa 5, 92 de lei si vestitele betisoare chinezesti.

Restaurantele cu specific asiatic de aici comanda tacamurile specifice fiindca sunt de calitate premium si nu sunt nici scumpe.

Tacamurile obisnuite se vand la seturi compuse din 84 de piese sau 34 de piese. Un set complet demonstreaza cat se specializate au devenit in timp tacamurile, fiindca el cuprinde:

-linguri principale pentru servirea supei sau a ciorbei;

-furculita principala si cutitul principal cu ajutorul carora se servesc civilizat preparatele de baza. Cutitul serveste la taierea bucatilor suculente de carne  sau rumenite, in timp ce furculita ajuta la ducerea acelor bucati la gura, la servirea salatei si a garniturii;

-lingurita, furculita si cutit pentru desert, mai fine decat cele pentru preparatele de baza;

-lingurite de mestecat zaharul si laptele din cafea.

Toate aceste piese din tacamuri sunt aduse la masa in restaurantele care isi respecta clientii si ar trebui sa existe si in casele oamenilor. La desert, tacamurile se schimba si ele trebuie sa fie perfect curate. Se incalca regulile bunelor maniere, cand gazda ii spune oaspetelui sa isi stearga tacamurile cu care a mancat preparatele de baza pe servetele si sa le pastreze pentru desert.

Acestea sunt motivele pentru care in restaurante si in bucatarii trebuie sa existe mai multe seturi de tacamuri.

Set tacamuri 84 piese pentru 12 persoane, HISAR SIDE, inox 18/10 costa 1350, 49 de lei, fiind foarte avantajos.

Tacamurile din acest set sunt argintii si amintesc de cele din argint pe care le scoteau nobilii la mesele lor sa isi etalzeze bogatiile. Dar exista si seturi de furculite, de linguri si de cutite din care se pot completa piesele care lipsesc din seturile de baza.

Multe gazde care se respecta vor sa isi rasfete musafirii, de aceea nu le aduc la inghetata orice lingurite, ci lingurite speciale pentru acest desert. Un set compus din 6 lingurite pentru inghetata, HISAR FLORENCE, inox 18/10, L16cm costa 69, 42 de lei, linguritele au varful patrat, fiind prevazute cu o dunga neagra pe mijloc. Orice detaliu care particularizeaza un tacam sau o farfurie adauga un plus de gust desertului sau preparatului respectiv.

501 de produse distincte sunt expuse pe site-ul magazinului la categoria tacamuri. Persoanele interesate de aceste produse au la dispozitie catalogul electronic cu 32 de pagini.

Asta da alegere! Cineva poate sta la fereastra casei sale sau a biroului din restaurant, sa priveasca ninsoarea si in acelasi timp produsele de pe site-ul Raki. La caldura, la lumina, intr-o atmosfera de sarbatoare, sa tot cumpere!

Sunt atat de multe lucruri frumoase, utile si ieftine in magazin, incat incantarea cumparatorilor nu are limite. E ca intr-un basm frumos care ii permite cititorului sa intre in bucatariile palatelor imperiale, sa vada farfuriile scumpe si tacamurile din metale pretioase si toate recipientele puse pe masa.

Raki este imperiul vaselor in care se gatesc mancaruri speciale si in care se servesc artistic preparatele. Raki are in stoc vaze care pun in valoare florile frumoase ce sunt aduse la masa, scrumiere de exterior care nu pot fi rasturnate de vant si farfurii pentru tort ce par crosetate din sticla fina.

Dar ce nu se afla pe site-ul acestui magazin? Vase de Yena rezistente, tavi in care se poate pune curcanul la cuptor sau rata pe varza, pahare cu picior si dozatoare de suc sunt expuse, iar cand cumparatorii le asaza in cosul electronic se impacheteaza atent de catre personal si in cel mai scurt timp ajung la destinatie.