Reconditionat sau folosit?

Atunci cand aveti nevoie de un laptop si nu aveti intentia de a cumpara un model nou, sfatul este sa preferati produsele SH. Dupa cum se stie, calculatoarele reconditionate sunt definite ca fiind acele calculatoare care, fiind second-hand, au fost reparate astfel incat sa ofere performantele originale. Reparate atunci cand este necesar si readuse la performantele din fabrica calculatoarele SH se deosebesc de cele folosite tocmai pentru ca acestea din urma nu au fost atinse.

Reconditionat sau folosit?

Un laptop reconditionat a fost examinat cu atentie si, mai presus de toate, a beneficiat de toata intretinerea de care avea nevoie: prin urmare, este posibil sa fie putin predispus la defectiuni si sa nu necesite multe reparatii mai tarziu. Trebuie avut in vedere, totusi, ca laptopurile reconditionate nu sunt intotdeauna atat de usor de gasit si, de asemenea, ca acestea au, in general, un pret ceva mai mare decat modelele folosite. In plus, nu toate computerele reconditionate sunt la fel, deoarece acestea pot fi reconditionate direct de catre utilizatori sau de catre producator; in acest din urma caz, se poate fi sigur ca caracteristicile lor sunt in conformitate cu standardele de calitate din fabrica. Pe de alta parte, nu exista nicio garantie de calitate atunci cand cumparati un laptop reconditionat de utilizator. Avand posibilitatea de a alege, pe scurt, ar trebui sa optati doar pentru laptopuri care au fost reconditionate de fabrica. Click aici pentru mai multe detalii !

De ce sa alegeti un laptop folosit

In practica, a opta pentru un laptop second hand inseamna a alege sa economisesti bani fara a sacrifica calitatea si fiabilitatea. Cu toate acestea, inainte de a finaliza o achizitie si de a plati pentru ea, este esential sa va uitati cu atentie la computer si sa verificati daca exista posibile daune. Defectele estetice conteaza prea putin, in timp ce ar trebui sa ne concentram mai mult asupra ecranului, care trebuie observat atunci cand dispozitivul este pornit: numai in acest fel se poate verifica daca exista deteriorari si daca culorile sunt stabile si clare. Mai bine va feriti de laptopurile cu monitoare care par decolorate sau decolorate pe alocuri.

Pot obtine o garantie pentru laptopurile folosite?

Garantia pentru un laptop reconditionat poate varia si poate dura pana la 30 de zile, dar de obicei este de un an sau poate fi de pana la trei ani. Garantiile depind in intregime de comerciantul de la care cumparati. De asemenea, nu uitati ca drepturile in temeiul Legii privind drepturile consumatorilor se aplica in continuare: aveti in continuare un drept de refuz de 30 de zile in cazul in care laptopul nu este conform descrierii, nu este adecvat scopului sau nu are o calitate satisfacatoare. Intre timp, Apple ofera o garantie de un an pentru produsele sale reconditionate oficial. In cazul unui laptop second-hand cumparat direct de la proprietarul actual, este putin probabil sa aveti vreo garantie. Singura exceptie va fi daca laptopul este inca acoperit de garantia originala a producatorului. Cu toate acestea, este posibil ca proprietarul anterior sa fi anulat garantia prin deteriorarea laptopului sau prin efectuarea unor modificari (cum ar fi modificarea hard disk-ului) care nu sunt acoperite de garantia producatorului.

Mirela Moldoveanu fondator Glossy Magazine.