Postura incorectă – ce probleme cauzează și cum le poți trata

Sedentarismul afectează majoritatea populației, iar slujbele la birou, plus expunerea constantă la ecrane ne face să ne modelăm corpul într-un mod nesănătos, este absolut necesar să cunoști ce înseamnă o postură corectă și cum poți să o menții. Durerea este în majoritatea cazurilor un produs al acestei probleme, ceea ce înseamnă că o postură corectă contribuie la o viață mai bună. Practică în mod frecvent exerciții de kinetoterapie pentru gat și ține durerea la distanță!

De ce apare durerea de gât

Două din trei persoane au manifestat cel puțin o dată în viață durere la nivelul gâtului și lombarilor, ca o consecință directă a unei poziții incorecte menținute pe o perioadă îndelungată de timp, în mod repetat. Multe ore petrecute în fața calculatorului sau telefonului, la birou sau în poziții care implică aplecarea capului reprezintă principalul factor de risc în declanșarea acestei probleme. Totodată, tensionarea sau suprasolicitarea musculaturii din zona cervicală prin efectuarea unor activități zilnice intense se încadrează, de asemenea, printre principalele cauze ale durerii, motiv pentru care remedierea problemei se face prin întreruperea acestor activități ori îmbunătățirea posturii în timpul practicării.  

Îmbunătățește sănătatea coloanei cervicale

O coloană sănătoasă este dependentă în mod direct de o musculatură puternică care are rolul de a o menține într-o poziție corectă și a prelua mare parte din greutatea și tensiunea exercitată asupra acesteia. Drept urmare, pentru a scăpa de durere este important să începi să faci mișcare și exerciții care vizează în mod direct îmbunătățirea musculaturii din zona cervicală. 

Poți face aceste îmbunătățiri din confortul propriei locuințe dacă alegi să beneficiezi de ajutorul pe care ți-l oferă platforma RestartiX. Prin programe adaptate și informații personalizate nevoilor tale poți învăța tot ce trebuie să știi despre terapia non-chirugicală a durerii și despre modul în care poți accesa și exploata din plin resursele nelimitate de autovindecare ale corpului tău. Fără să te deplasezi, fără să aștepți luni întregi pe listele de programare, fără medicamente sau intervenții chirurgicale, lupți împotriva durerii pe cont propriu.

Înscrie-te la programul RestartiX Coloană Cervicală în trei pași

Dacă îți dorești să incluzi această activitate în rutina zilnică pentru a te asigura că menții o postură corectă pentru cât mai mult timp și încetinești astfel instalarea durerii, trebuie doar să te înscrii online în program, accesând pagina destinată acestuia. Faci plata online și obții acces instant, pe o perioadă nedeterminată, la toată informația teoretică și video disponibilă pentru problema cu care te confrunți, în așa fel încât să poți pune în practică exercițiile sub atenta îndrumare online a instructorului tău. 

Preia controlul asupra propriului corp și scapă de orice disconfort practicând terapia non-chirurgicală a durerii!