Obtinerea de fonduri nerambursabile pentru programul Electric Up

Din dorinta de a deveni independenti din punct de vedere energetic, din ce in ce mai multi romani au ales in ultimii ani sa-si instaleze propriile sisteme fotovoltaice, prin care sa poata obtine suficienta energie electrica astfel incat necesarul zilnic si lunar sa fie atinse. Iar pentru ca acestea sunt in ziua de azi din ce in ce mai accesibile, mai performante dar si mai usor de intretinut, este mult mai simplu pentru oricine sa isi instaleze un astfel de sistem.

Instalarea unui sistem fotovoltaic, in special in cazul unul on-grid, care este legat la sistem, trebuie realizat de o firma autorizata in asta. Acest lucru este necesar mai ales prin faptul ca este nevoie de cineva care sa detina atat experienta cat si aparatura necesara acestei sarcini. In acest sens, o alegere buna poate fi si firma MGM Energo. Ei activeaza si la noi in tara de peste 10 ani, avand pana in momentul de fata numeroase proiecte deja realizate dar si in derulare si foarte multi clienti pe care i-au ajutat sa-si instaleze astfel de sisteme fotovoltaice dar mai ales, sa obtina fonduri in bani de la minister pentru asta. Este vorba despre mai multe programe, specifice si persoanelor fizice dar si celor juridice. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt fara indoiala programul Casa Verde, special creat pentru persoanele fizice precum si programul Electric Up, creat pentru firme si companii. Este totusi important sa mentionam ca nu toate firmele pot beneficia de acesta ci mai degraba cele mici si mijlocii, mai ales din domeniul HORECA.

Programul Casa Verde este un program guvernamental din Romania care a fost lansat in anul 2009 si care are ca scop principal promovarea eficientei energetice si utilizarea surselor regenerabile de energie in sectorul rezidential. Programul ofera o serie de beneficii pentru proprietarii de case care doresc sa efectueze lucrari de imbunatatire a eficientei energetice a locuintelor lor, cum ar fi:

Subventii pentru lucrarile de imbunatatire a eficientei energetice: Programul ofera subventii pentru ajutorarea proprietarilor de case sa acopere costurile aferente lucrarilor de imbunatatire a eficientei energetice, cum ar fi izolarea termica a peretilor, a tavanului sau a fundatiei, instalarea de sisteme de incalzire eficiente si a sistemelor de producere a energiei regenerabile.

Consultanta tehnica gratuita: Programul ofera proprietarilor de case acces la consultanti tehnici specializati care le pot oferi sfaturi si recomandari privind modalitatile cele mai eficiente de a imbunatati eficienta energetica a locuintelor lor.

Asistenta in obtinerea creditelor: Programul ofera proprietarilor de case asistenta in obtinerea creditelor pentru a le ajuta sa acopere costurile aferente lucrarilor de imbunatatire a eficientei energetice.

Programul Casa Verde este un program important pentru promovarea eficientei energetice si a utilizarii surselor regenerabile de energie in sectorul rezidential din Romania. Prin oferirea de subventii, consultanta tehnica gratuita si asistenta in obtinerea creditelor, programul incurajeaza proprietarii de case sa ia masuri pentru a imbunatati eficienta energetica a locuintelor lor si pentru a contribui la o economie mai durabila.

Alternativ, programul Electric Up este o finantare guvernamentala al carui domeniul de adresabilitate este constituit, asa cum am spus deja, firmele mici si mijlocii din domeniul HORECA. Considerand trendul actual de electrificare a transportului si de diminuare a emisiilor de carbon in procesele industriale, autoritatile guvernamentale de pe teritoriul UE fac constant eforturi sustinute spre atingerea unui grad ridicat de sustenabilitate. In acest sens, si Guvernul Romaniei a lansat acest program de finantare si in acelasi timp, grupul MGM a inteles importanta acestei provocari. Grupul isi propune sa ajute companiile de pe teritoriul Romaniei sa acceseze fondurile guvernamentale disponibile prin acest program de ajutor, contribuind astfel la succesul acestui proiect.

Cu electric up firma ta poate accesa pana la 100.000 Euro in scopul instalarii de solutii cu panouri fotovoltaice si statii de incarcare vehicule electrice. Rezultatul final al proiectului este ca firma ta va consuma mai multa energie verde. Iar surplusul de energie produs de propriul parc voltaic va fi injectat in reteaua nationala de distributie.

Programul Electric Up se refera la instalarea de panouri fotovoltaice cu puterea instalata cuprinsa intre 27kWp si 100kWp precum si a statiilor de incarcare de 22kW pentru vehiculelor electrice sau vehiculele plug-in hibrid. Cuantumul finantarii electric up se face luand in considerare puterea instalata, necesarul de stocare si procentul de cofinantare, precum si eficienta energetica. Acest cuantum al finantarii nu trebuie sa depaseasca depasi 100.000 Euro.

In obtinerea valorilor necesare, care sa satisfaca volumul de energie electrica zilnic, saptamanal, lunar, trebuie alese anumite tipuri de panouri fotovoltaice precum si anumite alte aparate care fac parte din cadrul sistemului. Exista deci mai multe tipuri de astfel de panouri dar care au fiecare dintre ele atat avantaje cat si dezavantaje. Astfel, in timp ce unele pot produce mai multa energie cand sunt lovite direct de lumina solara, nu mai produc atat de mult cand aceasta nu mai este la fel de puternica in timp ce alte tipuri de panouri pot produce in continuu dar la un nivel mai scazut. La baza acestor aspecte stau celulele fotovotaice sau si mai bine spus, materialele conductoare din care acestea sutn realizate.

Alegand deci grupul MGM obtinem cele mai bune conditii pentru accesarea de fonduri nerambusabile pentru sisteme fotovoltaice – Electric UP, in cel mai scurt timp. Cu acestea, achizitia, montarea si punerea in functiune a unui sistem fotovoltaic pentru firma noastra se va realiza mult mai rapid si eficient iar investitiile se vor recupera chiar si mai devreme.