Naveta cu trotineta: Luând în considerare o plimbare cu un scuter electric la locul de muncă

Industria scuterelor electrice a cunoscut o mini-revoluție tehnologică în ultimul deceniu, iar noi, în calitate de consumatori, suntem principalii beneficiari. Progresele mari în tehnologia bateriilor au făcut din scutere o alegere viabilă în deplasarea noastră zilnică, oferind timpi de deplasare mai lungi și autonomii mai mari. Odată cu creșterea prețului la benzină și cu o economie dificilă cu care se confruntă forța de muncă, mulți au luat în considerare forme alternative de transport – iar în mediile urbane scuterul este în creștere în popularitate. Pe măsură ce industria vehiculelor electrice personale continuă să crească și să se extindă către tehnologii mai ecologice, vom beneficia în continuare și noi și planeta noastră.

Scuterele electrice oferă acum mai multe avantaje pe care generațiile anterioare doar și le puteau imagina. Aceste avantaje sunt peste cele ale scuterelor cu motor pe gaz în ceea ce privește costurile și eficiența. Au dispărut zilele enervante ale puștiului din cartier pe trotineta lui zgomotoasă. Majoritatea modelelor electrice sunt silențioase (vezi aici produse), fără niciun impact asupra mediului sau a comunității. Iată câteva avantaje pe care le veți găsi la scuterele electrice de astăzi:

Ecologice, cu zero emisii sau gaze de eșapament
Super-silențioase, spre deosebire de motoarele zgomotoase pe benzină
Costuri de întreținere mai mici, deoarece există mai puține piese în mișcare
Pornirea se face printr-o simplă apăsare de întrerupător sau prin rotirea unei chei
Funcționarea este mai ieftină / mai ecologică decât cea pe benzină – chiar și atunci când se ia în considerare timpul de încărcare
Bateriile detașabile simplifică întreținerea, dacă este necesar
Beneficiile trecerii la un scuter electric pentru naveta scurtă se extind și mai mult. În unele clădiri de birouri, acestea pot fi conduse chiar și în interior – cu siguranță, acest lucru nu este acceptabil în cazul scuterelor cu motor pe benzină. Având în vedere că tehnologia bateriilor cu plumb-acid se îmbunătățește, iar cea cu litiu-ion deschide calea pentru următoarea rundă de modernizări energetice, vom continua să vedem trotinete mai ușoare, mai rapide și mai portabile în orașele noastre.

În timp ce industria scuterelor a înregistrat îmbunătățiri importante, mai sunt încă câteva probleme de rezolvat. Trotinetele electrice au, de obicei, viteze maxime mai mici decât omologii lor pe benzină. Timpii de încărcare pot fi lungi – de obicei, 8-12 ore de întrerupere a activității în timp ce bateriile se reîmprospătează, iar capacitatea poate varia în climatele mai reci. Cu siguranță mai este încă loc de îmbunătățiri pe trotuarele și în zonele pietonale înainte ca trotinetele electrice să poată cuceri societatea noastră centrată pe automobile.

Cu toate acestea, dezavantajele dispar într-o industrie care a continuat să inoveze și să îmbunătățească ceea ce ar putea deveni următoarea noastră metodă reală de transport. Zidurile dintre ceea ce considerăm acceptabil în ceea ce privește transportul la locul de muncă și nevoile noastre ca o comunitate eco-responsabilă au căzut, iar acum este momentul să reevaluăm și să gândim diferit.

Pur și simplu, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a vă gândi la naveta dumneavoastră și a renunța la mașină în favoarea unui scuter electric. Este simplu și accesibil – și da, este distractiv!

Mirela Moldoveanu fondator Glossy Magazine.