Mentenanta lantului la combine agricole

mentenanta combina agricola

Atunci cand vorbim despre un lant combina facem desigur referire si la intretinerea acestuia. Astfel, cu ajutorul celui mai bun lant pentru combina si cu o intretinere adecvata, vei reusi cu siguranta sa ai grija corect de combina ta.

Cand trebuie sa recoltezi cerealele, vei vrea sa fii sigur ca ai echipamentul potrivit pentru a maximiza randamentul. Pe piata exista o gama larga de combine, precum si curele de combine, pentru a te ajuta sa iti indeplinesti sarcina.

Exista mai multe capete de combina din care sa alegi, care ofera flexibilitate pentru toate culturile si capacitati specializate pentru orice iti pune terenul in cale. Cu toate acestea, intretinerea este esentiala pentru a te asigura ca combinele si curelele de la combine rezista si in anii urmatori. Utilizarea curelelor care sunt in stare de functionare buna te poate asigura, de asemenea, ca masina ta este la indemana atunci cand vine timpul sa recoltezi.

Cum se intretin corect combinele agricole?

Sa aruncam o privire la cum va puteti intretine combina pentru a-i maximiza durata de viata pe teren.

Se va verifica daca exista tensiune si uzura curelelor de combina inainte de inceperea sezonului. Procedand astfel, se pot economisi bani mai tarziu in sezon pentru ca nu vei fi nevoit sa inchiriezi combine. Daca vrei o combina noua, iti recomandam sa apelezi la utilaje agricole in Targu Mures.

Cauta uzura excesiva in timp ce verifici tensiunea curelelor combinei. Cablurile si furtunele crapate sau expuse pot fi un semn ca lanturile si curelele tale se uzeaza si ar putea fi necesar sa fie inlocuite.

Verifica lanturile pentru alungire. Daca alungirea depaseste trei procente, un lant trebuie inlocuit inainte de a utiliza masina.

Pastreaza lanturile lubrifiate. Cel mai bun moment pentru a  lubrifia lanturile de la combina este la sfarsitul zilei cand lanturile sunt inca calde; acest lucru asigura ca lubrifiantul are cea mai buna oportunitate de a patrunde in stifturi si role.

Elibereaza tensiunea curelelor cu un intinzator dupa ce ai terminat de utilizat combina pentru sezon.

Programeaza o inspectie in afara sezonului la service-urile locale. Specialistii iti pot oferi o perspectiva despre cum sa iti intretii utilajele in timpul sezonului si in afara lui.

Curelele pentru combine sunt construite intr-un mod unic, special concepute pentru a rezista uzurii in timp. Sectiunea superioara a curelei este sectiunea de tensiune care se intinde pe masura ce cureaua se roteste in jurul scripetelui. Sectiunea centrala este locul unde cureaua isi capata rezistenta; fibrele perfect aliniate ii confera longevitate. In cele din urma, sectiunea inferioara se comprima in jurul scripetelui.

Curelele aftermarket pot arata asemanatoare cu curelele clasice, dar diferenta este cel mai vizibila la interior. Pentru informatii despre curelele pentru combine sau alternativele certificate pentru masina pe care o ai, contacteaza producatorul sau firma de la care ai cumparat combina. De asemenea, te poate ajuta si orice alt furnizor de componente pentru combina, care vinde produse pentru modelult au, astfel incat sa alegi de fiecare data varianta optima pentru tine. Nu uita de mentenanta si nu vei avea surprize neplacute in plin sezon.