Folia de mulcire te ajută să obții cele mai bune recolte

Te-ai săturat de lipsa de gust a legumelor și verdețurilor pe care le cumperi de la piață sau de prin supermarket-uri, așa că împreună cu toți cei ai casei ați decis să faceți o schimbare. Traiul la bloc a fost înlocuit cu o casă, iar următorul pas, firesc de altfel, este să îți amenajezi o grădină de legume unde să plantezi tot ce îți place. Și, pentru că vrei doar ce-i mai bun pentru tine și cei dragi, vrei să iei cele mai bune decizii, care să ducă la recolte bune, sănătoase și pline de vitamine și nutrienți, ești decis să faci totul așa cum trebuie. Avem și noi o recomandare pentru tine, iar asta înseamnă să nu uiți că este nevoie și de o folie mulcire. Există multe avantaje care rezultă din folosirea acesteia, pe care vom încerca să ți le prezentăm pe scurt în rândurile de mai jos.

Culoarea chiar contează

Dacă ai mers prin magazinele de specialitate sau măcar ai studiat puțin această problemă, ai văzut că folia mulcire este de culori diferite. La prima vedere, pare că este o chestiune neimportantă. Cât de mult poate să conteze culoarea? Ei bine, vei rămâne de-a dreptul surprins să afli că de fapt, culoarea foliei poate influența enorm buna dezvoltare a plantelor. Astfel, o folie mulcire Agrotextil de culoare neagră este perfecta pentru a absorbi în mod corespunzător razele ultraviolete, transferând în același timp o parte din aceste radiații, sub formă de căldură. Specialiștii în domeniu sunt de părere că foliile de mulcire de culoare neagră sunt perfecte pentru grădina ta de legume pe care o amenajezi în curte.

Nu mai ai grija buruienilor

Te îngrijești să le oferi plantelor din grădina ta de legume cele mai bune condiții, dar adevărul este că atunci când există suficientă apă și razele soarelui sunt prezente, nu doar culturile se dezvoltă bine, ci și buruienile. Exact, coșmarul oricărui cultivator de legume! Ba, dacă stăm și analizăm bine, buruienile parcă abia așteaptă să le oferi acele condiții, pentru a se dezvolta rapid și a împiedica plantele tale să aibă parte de cel mai bun tratament. Și sunt atât de nesuferite și greu de îndepărtat, pentru că riști ca prin folosirea unor tratamente să îți afectezi și culturile pe care le vrei cât mai sănătoase! Aici intervine, din nou, folia de mulcire, de preferat cea de culoare neagră, pentru că în acest fel îți protejezi plantele de atacul burienilor, care nu mai au parte de razele soarelui pentru a se dezvolta. Dacă intenționezi să obții culturi timpurii, și folia de culoare maro deoarece în afară de avantajele unei folii negre, mai are și un alt punct bun, permite încălzirea solului și razele infraroșii să pătrundă la plante. Și, ca o mică paranteză, trebuie să îți spunem că și montarea foliei se face foarte simplu!

Reduci pierderile de îngrășământ

Ca orice cultivator de legume care știe ce face, cu siguranță ai aplicat, la nivelul solului, îngrășământul necesar. Pentru a reduce pierderile acestuia, tot folia de mulcire este și de această la datorie, și îți vom explica imediat și de ce. Înainte de a aplica folia, pentru sol se recomandă utilizarea de fertilizatori cu eliberare lentă. Sau, și mai bine, instalează un sistem de irigat prin picurare. Aplică apoi folia și vei vedea că în acest fel maximizezi consumul de îngrășământ, plantele tale primesc tot ceea ce au nevoie, în cantitate suficientă, așa că au tot ce le trebuie pentru a se dezvolta așa cum trebuie. De ce să complici inutil lucrurile când le poți duce la bun sfârșit mult mai simplu, ieftin și eficient? Atunci când vei savura din roadele grădinii tale, vei simți că într-adevăr ai luat cele mai bune decizii și chiar dacă până acum nu aveai cine știe ce experiență, chiar te-ai descurcat de minune!

Un pământ bine aerat

Pentru a se dezvolta cel mai bine, plantele din grădina ta mai au nevoie și ca solul să fie foarte bine aerat. Mai este nevoie să adăugăm că și în acest caz folia de mulcire este acel ajutor de care ai nevoie în acest scop? Exact, prin contribuția ei pământul este bine aerat, iar apa va ajunge mult mai ușor la rădăcinile plantelor. Și, dacă mai și optezi pentru sistemul de irigare prin picurare despre care ți-am amintit mai sus, chiar ai reușit să le oferi culturilor tale cele mai bune condiții pentru a-ți oferi roade bogate și îmbelșugate!

Nici insectele nu îți mai afectează plantele

În afară de buruieni, știm cu toții că există unele insecte care ne fac zilele amare și pot împiedica plantele tale să se dezvolte în mod corect. Cu ajutorul foliei de mulcire, insectele sunt ținute la distanță și nu mai pot afecta negativ în niciun fel, pentru că nu mai au acces la rădăcinile culturilor. Este atât de simplu și eficient, încât nu vei regreta faptul că ai ales să o folosești, mai ales că este și ieftină!

Culturi mai sănătoase!

Ai scăpat de buruieni și insecte, solul este bine aerat, irigarea se face așa cum trebuie… ce mai rămâne de făcut? Nimic, doar să lași plantele să se dezvolte și apoi să culegi roadele. Nici măcar nu mai trebuie să cheltuiești bani pe insecticide sau erbicide cum o făceai până acum, ceea ce înseamnă că ai parte de culturi sănătoase, cu roade bogate și pline de gust.