De ce sa incepeti sa navighezi?

Primul motiv invocat de persoanele care au deja o cariera in lumea navigatiei este ca navigarea creste calitatea vietii si reduce stresul. Cand sunteti pe orice nava si incepi sa intri in mare, observi cum problemele si grijile raman pe uscat. Este atat de usor sa uitati treburile, facturile si stresul de la serviciu atunci cand navighezi. Navigarea este distractie, este aventura si este sinonim cu libertatea. Va veti putea bucura de peisaje incredibile sub un apus frumos si va veti putea relaxa practicand sporturi nautice sau bucurandu-va de clima buna caracteristica coastei mediteraneene din Romania.

In plus, s-a demonstrat cat de benefica poate fi apa de mare in anumite aspecte si, de fapt, astazi exista o varietate de tratamente medicale care folosesc apa de mare. Dupa cum stie aproape toata lumea, apa marii si briza marii sunt perfecte pentru vindecarea ranilor, dar au si alte efecte pozitive asupra sanatatii. Plutirea in apa ajuta la relaxarea muschilor (din cauza iodului), care ajuta si la recuperarea dupa anumite leziuni. Respirarea brizei marii poate aduce beneficii celor cu probleme respiratorii deoarece ajuta la eliminarea toxinelor si a elementelor straine si, de asemenea, ajuta la atenuarea durerii pacientilor cu probleme reumatice precum artrita sau osteoartrita. Datorita magneziului pe care il contine apa de mare, ajuta si la reducerea anxietatii, lucru care poate fi foarte benefic pentru toti cei care sufera de stres, tulburari nervoase sau depresie. Apa de mare ajuta, de asemenea, la combaterea bolilor de piele, cum ar fi psoriazisul, si a altor probleme precum insomnia.

Al doilea motiv este daca locuiti in apropierea unei zone de coasta si aveti avantajul de a avea acces mult mai aproape. Mersul cu navigatie, chiar daca este in orasul voastra, va poate ajuta sa scapati de agitatie si sa va faca sa va simti departe de acele probleme zilnice.

Navigarea favorizeaza relatiile personale, atat cu familia, cat si cu prietenii. Desi navigatia astazi este foarte conditionata de electronica (la fel ca orice alt domeniu), aceasta activitate poate fi un divertisment in sine, care ne poate ajuta sa ne detasam putin de dispozitivele noastre electronice si astfel sa ne putem bucura mai mult de companie si de relatiile umane. Navigarea este calitatea vietii si este asemanatoare cu a lua o scurta vacanta, ca activitate alternativa de facut cu cei dragi.

Un alt motiv pentru a incepe navigatia, in afara de beneficiile pe care apa de mare le are asupra organismului, este ca navigatia este un exercitiu excelent. Pe langa iluzie si distractie, vei scapa de stres in timp ce faci o activitate fizica sigura, distractiva si completa.

Este, de asemenea, o activitate usor de invatat. Daca nu ati incercat inca sa navigati pe o barca, nu ezitati sa o incercati si vom fi siguri ca veti repeta. La fel, daca vreti sa obtineti un titlu nautic in Romania, il puteti avea la un pret accesibil si cu cei mai buni instructori. Odata ce ai inceput, suntem siguri ca aceasta lume nu va va lasa indiferent.

La toate acestea, trebuie sa adaugam ca navigatia este o activitate potrivita si distractiva pentru toate varstele. Cand faceti o excursie cu barca, puteti face orice alta activitate in timp ce navigati, cum ar fi pescuitul, sporturile nautice, ancorarea, scuba diving, mesele cu barca, team building, petrecerile, petrecerile burlacilor etc. Daca doriti sa incepeti navigatia, nu-l lasa pe ganduri si inchiriaza-ti barca la cel mai bun pret. Veti avea mereu locuri noi de descoperit pe litoral si experiente noi de trait cu oricine preferi. Organizati un plan diferit si bucurati-va de o scurta escapada pentru a uita de viata de zi cu zi.

La ce sa va asteptati de la gama de cursuri Skipper Academy:

Cursurile de educatie pentru navigatori sunt oferite online si in persoana, iar stilul pe care il alegeti depinde de modul in care invatati cel mai bine, de timpul liber pe care il aveti si de ceea ce este disponibil in zona voastra, Asigurati-va intotdeauna ca gasiti un curs care este atat aprobat de stat, cat si aprobat autoritati atunci cand este posibil si asigurati-va ca cursul este conceput corespunzator pentru tara voastra. Exista multe asemanari cu cursurile de navigatie in toata tara, dar aceste cursuri acopera si legile locale importante pe care trebuie sa le cunoasteti.

Curriculumul incepe de obicei prin a va familiariza cu partile barcilor si cu diferitele stiluri disponibile. Acesta va acoperi functionarea de baza a fiecarui tip de nava, inclusiv cum sa transportati barca intr-o remorca in mod corespunzator si cum sa o realimentati. Puteti petrece o viata intreaga invatand despre intretinerea si ingrijirea barcii, dar intelegerea devreme a elementelor esentiale va merge foarte mult.

Aceste cursuri sunt adesea grele pe instructiuni despre cum sa navigati efectiv pe apa. Aceasta include abilitatile uneori suparatoare de a arunca si andocare. Navigatia pe timp de noapte si diferitele forme de semnalizare ar trebui, de asemenea, acoperite. Invatarea bine a acestor metode va va ajuta sa ramaneti in siguranta si sa evitati dezastrul.

Un curs de educatie pentru navigatori ar trebui, de asemenea, sa acopere pe larg legile statului  despre navigarea cu barca. Aceasta acopera totul, de la cine poate opera barca pana la protejarea mediului din jurul tau. Veti invata, de asemenea, despre extremitatile de a fi pe apa. Acestea includ situatii de urgenta si sporturi acvatice extreme. Pur si simplu a fi constient de ceea ce se poate intampla va poate ajuta sa il preveniti, dar un curs bun ar trebui sa va pregateasca sa raspundeti daca ceva nu merge bine.