De ce sa alegeti vopsirea in camp electrostatic

Vopsirea electrostatica este o metoda tot mai populara de vopsire a suprafetelor metalice care utilizeaza un camp magnetic pentru a vopsi profesional suprafetele metalice si nu numai. Prin vopsirea in camp electrostatic, obiectul vopsit primeste o sarcina negativa iar vopseaua contine o sarcina pozitiva si apoi este pulverizata folosind o duza rotativa prin intermediul unui pistol de vopsit special. Pe principiul “opusele se atrag” vopseaua este atrasa de suprafata vopsita, rezultand o suprafata perfect neteda.

Motive pentru care vopsirea in camp electrostatic reprezinta cea mai buna solutie

Sanse minime de suprastropire

Deoarece vopsirea electrostatica functioneaza pe baza sarcinii electrostatice, exista cea mai mica sansa de suprastropire. In plus, vopsirea electrostatica asigura ca 98% din vopselele sunt transferate pe suprafata metalica, ceea ce inseamna ca pierderile sunt minime. Mai mult decat atat, datorita faptului ca pulverizarea este precisa, in cea mai mare parte atingand suprafata metalica, ajuta si la scaderea poluarii, facand astfel vopsirea electrostatica o alternativa excelenta pentru proiectele de vopsire ecologice.

Uscare rapida

Unul dintre beneficiile semnificative ale vopsirii in camp electrostatic este ofera un timp minim de uscare a suprafetelor vopsite. Vopseaua electrostatica se usuca rapid, adesea peste noapte. In acest fel, obiectele vopsite in camp electrostatic se pot reutiliza intr-un timp relativ scurt dupa ce au fost vopsite. Mai mult, nu este nevoie sa pastrati suprafata metalica vopsita in niciun cuptor pentru intarire. Deci, vopsirea electrostatica este o alegere excelenta si populara pentru nevoile la fata locului.

Ofera prospetime tuturor obiectelor vopsite si incaperilor in care acestea se afla

Vopsirea in camp electrostatic este ideala pentru echipamentele din fabrici. Vopsirea electrostatica formeaza o legatura puternica cu substratul. Ofera un finisaj neted, de inalta calitate, iar faptul ca uscarea este rapida, face ca acest procedeu de vopsire sa fie ideal in ceea ce priveste reluarea activitatilor.  Straturile unice de vopsire electrostatica asigura o suprafata neporoasa. Prin urmare, ajuta in solutiile obisnuite de curatare si dezinfectanti si protejeaza impotriva proliferarii agentilor patogeni fungici si bacterieni. Prin urmare, puteti obtine aceste picturi pe suprafete metalice pentru a mentine conditiile igienice si sanitare.

Durabilitate extinsa si rentabilitate

Sa presupunem ca pregatiti substraturile corecte si aplicati stratul adecvat. In acest caz, daca pregatiti substraturile corecte si aplicati stratul corespunzator, vopseaua electrostatica imbunatateste rezistenta metalului in medii dure. In plus, durabilitatea extinsa a suprafetei metalice genereaza mari economii pe o perioada lunga de timp. Dupa aplicarea vopselei electrostatice pe suprafata metalica, veti avea nevoie, de asemenea, de mai putina forta de munca si incarcare materiala. Prin urmare, vopsirea electrostatica este un pas rentabil de efectuat pentru masinile sau suprafetele din metale grele.

La nivel mondial, vopsirea in camp electrostatic a castigat extrem de mult teren in ultimii ani in fata modalitatilor clasice. Piata vopsirii in camp electrostatic este una dintre cele mai dinamice datorita avantajelor importante pe care le are fata de vopsirea conventionala precum rezistenta la coroziune, factori chimici, caldura, impact, abraziune, raze ultraviolete precum si rezistenta la conditiile meteo. Este de la sine inteles faptul ca cererea pentru vopsire electrostatica este in crestere, in special in domenii precum domeniul obiectelor de uz casnic, al constructiilor, al industriei auto / moto si lista poate continua.

In ceea ce priveste tipurile de materiale care se vopsesc in camp electrostatic, aluminiul este cel favorit. Bineinteles ca trebuie sa existe si o pregatire a materialului inainte de a incepe procesul de vopsire.

Ce presupune pregatirea pentru vopsirea suprafetelor din aluminiu?

  • Uleiurile si grasimile pot fi indepartate prin solventi sau agenti de spalare emulsionati, apoi prin spalare cu apa sau vapori si avand grija sa nu fie raspandite in zonele necontaminate;
  • Solventi de spalare: alcool, percloretilena, toluen;
  • Nu se recomanda degresarea doar prin spalare manuala cu solventi deoarece duce la intinderea pe suprafata a unei pelicule fine de grasime care poate afecta stratul de acoperire;
  • Dupa o indepartare grosiera prin solventi, se recomanda spalarea cu detergenti sau agenti emulsionati, urmata de o clatire perfecta cu apa potabila si un proces de uscare;
  • Marginile si colturile vor fi luate in considerare in mod special;
  • Va fi acoperit cu crom;
  • Sarurile se indeparteaza prin spalare cu apa urmata de o procedura de uscare.

In cazul in care va numarati printre cei care cauta cele mai bune solutii pentru vopsitorie aluminiu in camp electrostatic, trebuie stiut faptul ca, la numai un simplu click distanta puteti descoperi raspunsul pe care il cautati.

Accesand Electrostatica.ro aveti posibilitatea de a lucra cu adevarati profesionisti in domeniul vopsirii in camp electrostatic, profesionisti care dispun nu doar de cunostintele necesare, ci si de vopseluri de inalta calitate si aparatura specializata si de ultima generatie pentru un proces profesional de vopsire in camp electrostatic.

Acestea fiind spuse, vopsirea in camp electrostatic reprezinta de departe cea mai buna modalitate daca va doriti sa obtineti un rezultat de inalta calitate, deoarece pulberea de vopsea aruncata prin pistolul special, va fi automat atrasa de suprafata pe care doriti sa o vopsiti, infasurandu-se pur si simplu in jurul si peste tot pe aceasta. Vopsirea in camp electrostatic este ideala doarece in cazul vopsirii conventionale, pulberea de vopsea se duce strict in directia in care este indreptat pistolul, ceea ce poate duce la pierderi serioase de material dar si la o acoperire complet neuniform. Cu alte cuvinte, in procesul de vopsire in camp electrostatic se creează mediul ideal prin care vopseaua este pulverizată si apoi atrasa ca un magnet spre metal, ceea ce va duce la acea acoperire neteda, neporoasa si perfect uniforma.