Cum să alegi pantofii de dans potriviți pentru femei

Dansatorii au nevoie de pantofi buni pe ringul de dans. Acest lucru este valabil mai ales pentru dansatoarele. Fie că ești dansator de salsa, swing, dans sau latin, ai nevoie de pantofi de dans de bună calitate. Deci, ce face un pantof bun pentru dans? În primul rând, pantofii de dans trebuie să fie ușori și flexibili. Nu doriți ca pantoful să vă împiedice mișcarea în timp ce dansați. Pantofii de dans au, de obicei, o amortizare suplimentară a talpii pentru confort și ar trebui să se potrivească perfect pe picioare,

Alegerea pantofilor de dans potriviți:

Fiecare dans necesită de obicei un anumit tip de pantof de dans. Dansatorii de sală și de salsa bărbații preferă de obicei pantofi cu toc joasă din piele sau piele de căprioară. Dansatorii latini au nevoie de pantofi care au tocuri de până la un centimetru și jumătate. Dansatoarele de latină și salsa trebuie să poarte pantofi cu toc deschis sau sandale cu bretele. Acest lucru este esențial deoarece un astfel de dans necesită o mișcare rafinată a degetelor de la picioare. Pe de altă parte, dansatoarele de Swing și Ballroom optează adesea pentru pantofi cu vârf închis, cu tocuri mai mici.

Tipurile de curele

1. Curea tradițională pentru gleznă: pantofii cu curele pentru gleznă sunt folosiți de femei de toate vârstele. Cu toate acestea, nu este sigur să porți acești pantofi pe ringul de dans.

2. Curea în T: Pantofii cu curele în T sunt buni pentru ameliorarea presiunii de pe gleznă. Piciorul este fixat mai uniform deoarece cureaua în T este conectată la baza pantofului.

3. X-Strap: Pantofii cu curele X fixează ferm piciorul de pantof. Puteți alege pantofi cu curea X în jurul gleznei sau în jurul arcului. De asemenea, puteți folosi pantofi dublu cu curele în X pentru o mai bună aderență pe ringul de dans.

Dimensiunea tocurilor pantofilor:

Gama de dimensiuni ale tocului variază de la jumătate de inch la 4 inci, 2 la 3 inci fiind cele mai comune înălțimi ale tocului. Dansatorii sunt conștienți de faptul că o diferență de jumătate de centimetru între tocuri față de înălțimea obișnuită le-ar putea modifica performanța. Începătorii sunt de obicei sfătuiți să folosească pantofi cu tocuri de până la doi inci și jumătate.

La fel ca și înălțimea sa, tocurile pot avea și grosimi diferite. Pentru cei care caută confort și echilibru mai bun, tocurile groase, dar joase, sunt cele ideale. Un toc jos, dar gros, ajută la distribuirea mai uniformă a greutății corpului pe picioare.

Dansatorii de salsa de astăzi sunt adesea văzuți purtând stiletto, care este un tip de toc slab. Un alt toc slab popular este tocul evazat, deși este mai lat în partea de jos decât tocul stiletto.

Dimensiunea pantofilor:

Mărimea pantofilor de dans este de obicei aceeași cu dimensiunea celorlalți pantofi ai tăi. Cu toate acestea, există câteva excepții de la această regulă. dansatorii cu picioare înguste ar trebui să opteze pentru pantofi de dans care sunt puțin mai mici decât pantofii lor normali. În schimb, dansatorii cu picioare mai largi ar trebui să opteze pentru pantofi care sunt puțin mai mari decât mărimea lor normală de pantofi. Acest lucru ar face ca pantofii să se potrivească corect în picioare și să evite orice durere în timpul dansului.

Mirela Moldoveanu fondator Glossy Magazine.