Ce ar trebui sa cuprinda un kit de supravietuire?

In ultima vreme se tot vorbeste despre kiturile de supravietuire si despre ce ar trebui sa includa un astfel de kit. Este lesne de inteles de ce. Evenimentele din ultimele luni sunt explicatia pentru acest interes crescut al oamenilor pentru tot ce tine de supravietuire si pregatire pentru situatii neprevazute. Iata ce ar trebui sa ai intr-un astfel de kit:

Lanterne si baterii de rezerva

Lanternele sunt foarte importante pentru ca nu stii niciodata cand ti se poate lua curentul si cand ai nevoie de o sursa de lumina pe timpul noptii. Cea mai buna solutie in acest sens este sa cumperi mai multe lanterne si baterii pentru ele. In felul acesta, va fi simplu si usor sa luminezi drumul si sa vezi pe unde te deplasezi. In acest sens, poti cumpara lanterne de buna calitate  si baterii care sa tina dar poti opta si pentru lanterne cu dinam care sa se incarce in timpul miscarii. De asemenea, poti alege atat lanterne de mana cat si lanterne pentru cap. Pentru a vedea modeleel disponibile, gasesti mai multe detalii aici.

Medicamente de uz general si tratamente speciale

Vei avea nevoie de medicamente de uz general, asa cum sunt analgezicele sau cele care scad febra, insa daca ai un tratament special pe care trebuie sa il urmezi, pentru o anumita afectiune, va trebui sa ai si astfel de medicamente in kit. Pentru a nu arunca medicamentele atunci cand expira este ideal sa le utilizezi si sa le inlocuiesti imediat ce le iei din kit, cu alte cutii care au termen de valabilitate mai lung. Nu confunda kitul de supravietuire cu trusa auto pe care nu o atingi trei ani sau pana cand expira. Nu vrei sa arunci medicamente inutil, asa ca utilizeaza-le cat sunt valabile, dar asigura-te ca le pui la loc.

Pansamente de mai multe tipuri si plasturi

Niciodata nu stii cand te poti rani si de aceea vei avea nevoie de plasturi si pansamente de mai multe tipuri. Cumpara cateva role de fesa sterila, comprese sterile, bandaje elastice si daca ai probleme cu articulatiile asigura-te ca ai si o orteza in kitul de supravietuire. Este foarte important sa te asiguri ca le ai pe toate atunci cand ai nevoie de ele.

Nu uita de dezinfectant si spirt

Spirtul si alte solutii folosite pentru dezinfectare sunt foarte utile. Asigura-te ca ai mai multe astfel de solutii in kitul tau de supravietuire. Nu vei putea pune spirt pe orice rana asa ca ar trebui sa ai si solutii care sa nu contina alcool. De asemenea, recomandarea noastra este sa pui in kit si un spray pentru arsuri care iti va fi de mare folos in situatii extreme. Aceste sprayuri acopera foarte bine zonele ranite si ajuta la o vindecare mult mai eficienta. Pune in kitul tau tot ceea ce stii ca folosesti des astfel incat sa nu ramai niciodata descoperit. La fel ca in cazul medicamentelor, verifica periodic toate produsele pentru a nu le lasa sa expire.

Mirela Moldoveanu fondator Glossy Magazine.