Ce activități educative sunt recomandate pentru copii de 11-12 ani?

Pubertatea și adolescența sunt perioadele în care curiozitatea atinge apogeul. Setea de cunoaștere îi face pe copii să își dorească să descopere mereu mai multe și tot acum își dezvolt[ pasiunile și subiectele de interes. De aceea este nevoie să vă asigurați să îl expuneți la cât mai multe activități benefice dezvoltării lor. Alegeți cărți pentru copii de 11-12 ani de la Editura DPH și asigurați-vă că astfel le propuneți titluri potrivite pentru vârsta lor, care să le stârnească interesul, să îi pasioneze și să le ofere o modalitate ideală de petrecere a timpului liber.

Încercați tururile virtuale

Profitați din plin de toate instrumentele pe care le aveți în jur pentru a descoperi cât mai multe lucruri noi. Tururile virtuale vă ajută să ajungeți în locuri și contexte la care poate că doar visați și în acest mod să vă dezvoltați simplu și rapid cultura generală, fără a vă limita doar la poze sau informații scrise.

Învățați cum sa desenați imagini 3D

În cazul în care vă doriți ca cei mici să își dezvolte latura artistică, însă vă loviți de argumentul banalității desenelor clasice, opțiunile tridimensionale ar putea să le stârnească interesul. Deși conturarea unei imagini 3D este un proces lung și dificil, implică multă concentrare, atenție și totodată calcule complexe, iar rezultatul final oferă un sentiment cu atât mai satisfăcător. Există nenumărate tutoriale sau cursuri online pe care să le puteți urma pentru a deprinde această artă, astfel încât să parcurgeți împreună provocarea.

Citiți împreună cărți educative

Oricât de mult și rapid ar evolua tehnologia, cert este că întotdeauna ne vom întoarce la cărți. Nimic nu se compară cu sentimentul de a le ține fizic în mâini și a simți mirosul filelor, iar stabilirea cititului ca activitate de făcut împreună, va întări și mai tare relația pe care o aveți. Totodată stimulează imaginația cum niciun alt instrument de învățare nu o face. Fie că vorbim de cărți de beletristică sau de volume științifice, mintea este activată constant și informația se asimilează mult mai ușor. La Editura DPH vă așteaptă o multitudine de variante potrivite pentru această vârstă, cum este și În lift cu Einstein – Fizica pe înțelesul tuturor, o carte care prezintă fenomene fizice într-un mod distractiv și interactiv.

Uitați-vă împreună la documentare

Descoperiți care sunt punctele de interes ale copilului dumneavoastră și încercați să le valorificați pe cât posibil. Unul dintre modurile ideale de a petrece timp împreună este să vizionați documentare pe un subiect care îl pasionează, astfel încât să afle cât mai multe despre acesta și, totodată, puteți dezbate împreună ideile principale care v-au atras atenția.

Educația poate fi și distractivă atunci când aveți la îndemnă instrumentele potrivite, iar Editura DPH este partenerul ideal atunci când vine vorba de titluri interesante și incitante, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copii.