Beneficiile dansului pentru copii

Dansul este o activitate fantastica pentru copiii de toate varstele. Dansul este perfect pentru ca cel mic isi va dezvolta coordonarea, tonusul muscular si il va ajuta la imbunatatirea starii de spirit. Cu o multime de cercetari si experienta pentru a sustine acest lucru, dansul pentru copii este o alegere grozava pentru sanatatea si bunastarea copilului tau. Este posibil ca copilul sa nu fie dansator profesionist, ci pur si simplu sa danseze o data sau de doua ori pe saptamana, pentru a beneficia de ceea ce ofera dansul. Sau poate copilul doreste sa devina dansator profesionist. Pentru orice dorinta a celui mic, Dancevision vine cu o oferta de cursuri dans sportiv copii, dar si alte tipuri de dans.

Trebuie sa stii ca copiii de toate varstele au de castigat din dans, de la prescolari pana la adolescenti. Exista multe beneficii pentru sanatate ale dansului pentru copii, dintre care amintim urmatoarele:

  1. Imbunatateste sanatatea fizica

Copiii care fac sport au o perspectiva mai buna asupra vietii. Au o stima de sine mai mare si se simt mai energici, increzatori si mai fericiti decat cei care sunt inactivi. Dansul pentru copii le intareste plamanii si muschii prin cresterea aportului de oxigen si ajutand la dezvoltarea rezistentei. De asemenea, ajuta la prevenirea imbolnavirii acestora.

  1. Imbunatateste sanatatea mintala

Dansul pentru copii, in special lectiile de dans, ii invata autodisciplina si concentrarea. Copiii care participa la dans sunt mai putin predispusi sa petreaca timp facand lucruri negative, cum ar fi fumatul sau bautura sau sa stea ore in sir pe telefon. Ii invata sa fie responsabili, precum si sa aiba un sentiment al valorii de sine.

  1. Imbunatateste sanatatea sociala

Copiii care participa la cursurile de dans au mai putine sanse sa-i agreseze pe altii si vor avea un simt mai accentuat al muncii in echipa. Ei sunt capabili sa-si comunice mai bine sentimentele, ceea ce ii face mai populari din punct de vedere social. In plus, copiii care participa la dansuri pentru copii dobandesc o gama mai larga de abilitati care ii vor ajuta acum dar si in viitor.

  1. Imbunatateste sanatatea emotionala

Dansul pentru copii ajuta la imbunatatirea starii lor de spirit si la cresterea increderii in sine. Tinerii dansatori sunt capabili sa-si comunice sentimentele mai eficient, facandu-i mai fericiti atat in interior, cat si in exterior. Se simt bine cu ei insisi si au o perspectiva pozitiva asupra vietii.

  1. Imbunatateste vindecarea fizica si previne riscurile de inactivitate

Cand copiii sunt raniti (nu grav), capacitatea de a dansa ii incurajeaza sa-si urmeze regimul de kinetoterapie. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a-i mentine activi fizic daca trebuie sa ramana acasa de la scoala din cauza bolii.

Alte beneficii ale dansului pentru copii

Pe langa numeroasele beneficii pentru sanatate, exista si mai multe beneficii ale dansului pentru copii, care sunt mai putin evidente, dar la fel de importante:

  1. Imbunatateste invatarea

Dansul pentru copii le imbunatateste abilitatile de citire, ortografie si scriere prin dezvoltarea limbajului, alfabetizarii, abilitatilor cognitive si sociale. Dansul necesita practica si daruire. Dezvolta creierul, memoria si increderea, ajutand copiii sa invete mai repede. De asemenea, dansul pentru copii ii ajuta sa gandeasca independent si sa invete din greselile altora. Copiii care practica activitati sportive, precum dansul, sunt capabili sa modifice si sa se adapteze la orice situatie.

  1. Imbunatateste coordonarea si abilitatile motorii

Dansul pentru copii este o modalitate excelenta de a-si imbunatati coordonarea, echilibrul si abilitatile motorii fara riscul de ranire cauzata de practicarea sportului. Pentru copii, este o modalitate mai activa de a se distra in aer liber si de a ramane in forma fizica.

  1. Ajuta la construirea muncii in echipa

Dansul este un sport de echipa. Tinerii dansatori trebuie sa urmeze ordinele profesorilor lor, sa lucreze cu membrii echipei lor si sa planifice coregrafia cu colegii lor. De asemenea, ei invata sa se asculte unul pe celalalt si sa urmeze instructiuni. In multe privinte, dansul este ca un sport care necesita munca in echipa pentru a atinge un scop sau un obiectiv comun.

  1. Incurajeaza creativitatea

Dansul pentru copii ii ajuta si ii incurajeaza sa fie mai creativi, deoarece li se permite sa-si exprime imaginatia prin miscare si dans. Copiii creativi sunt capabili sa vina cu idei noi si solutii la probleme. Aceste calitati imaginative sunt de obicei transmise in viata lor de zi cu zi.

  1. Imbunatateste disciplina

Dansul pentru copii ii ajuta sa dezvolte o disciplina mai buna. Ii invata pe copii sa fie mai grijulii fata de ceilalti si sa respecte autoritatea, dandu-le sansa de a avea maniere, comportament bun si retinere. De asemenea, le ofera sansa de a invata cum sa faca fata situatiilor noi, sa ia decizii bune si sa rezolve probleme.

De ce este dansul bun pentru copii?

Dansul este ca un antrenament creativ care necesita disciplina si daruire. Le permite copiilor sa-si dezvolte abilitatile motorii, in special in muschii mici ai mainilor si picioarelor, ceea ce ii va ajuta atunci cand incep sa scrie la scoala. Pe langa aceasta, ajuta si la echilibru si coordonare, lucruri atat de necesare chiar si pentru alte sporturi.

Dansul este o modalitate excelenta de a imbunatati fitnessul cardiovascular si rezistenta, deoarece necesita miscare fizica si forta musculara. Poate ajuta la pierderea in greutate si la dezvoltarea fizica generala, ceea ce este deosebit de important pentru copiii in crestere. Dansul imbunatateste, de asemenea, abilitatile lingvistice, deoarece isi vor exersa vocabularul lor in timp ce se distreaza!

In majoritatea orelor de dans, copiii vor invata abilitati sociale, cum ar fi sa lucreze impreuna cu ceilalti. Ei vor invata, de asemenea, sa asculte cu atentie si sa urmeze instructiuni, toate acestea putand fi aplicate la proiectele scolare si la orele de joaca. Se pune un accent puternic pe munca in echipa in multe forme de dans, deoarece toata lumea are un rol de jucat si fara ca fiecare sa-si faca partea, dansul nu va avea succes.

Este dansul modern o idee buna pentru copii?

Dansul modern a fost creat in ultima vreme pentru a atrage tinerii. Cu dansul modern, exista o serie de scoli si stiluri de dans, de la contemporan la balet. Cele mai populare miscari includ sariturile, invartirile si miscarile simple. Multe cursuri de dans modern combina ambele tipuri de dans impreuna, cum ar fi cazul in care profesorul ar putea conduce copiii printr-o serie de miscari combinate cu un joc simplu de picioare. De asemenea, copiii pot sa practice și dans sportiv. La Dancevison, vor putea lua cele mai frumoase, antrenante si distractive lectii de dans!