Beneficiile bronzarii la solar pe timp de iarna

bronzare pe timpul iernii

Noptile devin mai lungi, zilele devin mai scurte si iarna se apropie cu repeziciune. O scadere semnificativa a soarelui si a temperaturilor apar fara ezitare. Afla cum expunerea la lumina UV printr-un solar vertical poate ajuta la combaterea depresiei si a tenului prea albicios!

Medicii cred ca nivelul redus de lumina solara in urmatoarele luni afecteaza hormonii pe care ii produce creierul, iar depresia se poate dezvolta. Uneori, acest lucru duce la cresterea oboselii, pierderea poftei de mancare sau supraalimentarea si pierderea concentrarii. In lunile mai reci nu este posibil sa obti vitamina D din lumina naturala a soarelui, deoarece razele UV produse de soare nu sunt suficient de puternice. Este posibil sa obti vitamina D in principal din alimente si suplimente alimentare, dar principala si cea mai buna sursa de vitamina D este expunerea la soare.

De ce recomanda medicii tratamentele la solar?

Pacientii care folosesc solarul in mod regulat, din toamna pana in iarna, nu numai ca vad beneficiile unui aspect atins de soare, dar lumina calda pentru perioadele scurte si regulate de timp le va creste drastic nivelul de vitamina D si starea de spirit, scazand in acelasi timp simptomele care sunt adesea asociate cu depresia.

Nu numai ca utilizarea solarului in lunile de iarna creste nivelul de vitamina D si combate tulburarile afective sezoniere. Expunerea la UV poate ajuta la un ciclu de somn sanatos. Solarul ajuta organismul sa regleze hormonii, serotonina si melatonina, care ajuta la ciclurile de somn sanatoase. Problemele cu somnul sunt larg raspandite in randul adultilor maturi din cauza stilului de viata din ce in ce mai rapid.

Expunerea la razele UV creste serotonina („hormonului fericirii”) si ajuta la controlul productiei de melatonina. De asemenea, bronzarea incurajeaza productia de endorfine, care s-a dovedit a fi benefica pentru starea noastra mentala. De fapt, s-a demonstrat ca ajuta la combaterea depresiei de iarna – o problema reala care afecteaza mari parti ale populatiei, in special in Scotia, unde lumina soarelui este limitata. Fie ca ai depresie ocazionala sau cronica, o excursie la salonul de bronzat este o solutie buna.

Acum, ca toamna este aici, trebuie sa ne asiguram ca ne mentinem nivelul de vitamina D acolo unde ar trebui sa fie, fie ca alegem sa obtinem acest lucru din suplimente sau dintr-o doza regulata de lumina UV ca parte a unui program de bronzare responsabil. Acest lucru este esential pentru sanatatea si bunastarea noastra generala, iar bronzarea realizata intr-un solar este o optiune pentru a aduce soarele in lunile mai sumbre si mai intunecate!

In concluzie, soarele poate avea multe beneficii, iar expertii recomanda ca in lunile de vara sa te expui la soare in jur de 10 minute in fiecare zi pentru a te asigura ca obti doza necesara de vitamina D. Beneficiile pentru sanatate sunt imense, iar expunerea la razele UV lasa in urma o stralucire profunda a tenului si de asemenea, te poate ajuta chiar si sa slabesti. In cazul in care nu esti un fan al solarului, poti incerca gama larga de autobronzante, care de asemenea, iti vor aduce un ten masliniu perfect.