Transformă-ți casa cu aceste 5 sfaturi profesionale pentru design interior

Când vine vorba de a face ca locuința dvs. să arate uimitor, nu există niciun înlocuitor pentru un design interior profesionist.

Când vine vorba de a face ca locuința dvs. să arate uimitor, nu există niciun înlocuitor pentru un design interior profesionist. Acordându-vă timpul necesar pentru a lua în considerare și a planifica un design care să se potrivească stilului dvs. de viață, vă puteți transforma casa într-un spațiu frumos și primitor – unul care să vă reflecte personalitatea și stilul. Iată cinci sfaturi de la profesioniști de top în design interior care vă vor ajuta să vă transformați casa:

Aduceți natura în casa dvs. – Încorporarea elementelor naturale în designul casei dvs. poate fi benefică în multe feluri. S-a dovedit că natura reduce nivelul de stres, îmbunătățește starea de spirit și creează un sentiment de bunăstare. Adăugarea de plante sau flori în camere ajută la aducerea exteriorului în interior și creează o atmosferă aerisită. Materialele naturale, cum ar fi lemnul, piatra, argila, bambusul și pluta, pot fi folosite pentru a crea texturi și modele unice în toată casa.

Creați spații definite – Un element cheie al unui design interior de succes este crearea unor zone distincte în cadrul unei singure încăperi. Separarea diferitelor, cu ajutorul utilaje, funcții în cadrul aceluiași spațiu permite o mai bună organizare și oferă fiecărei zone propria identitate. Chiar și spațiile mici pot fi împărțite folosind piese de mobilier sau partiții; acest lucru ajută la împărțirea zonelor mari în colțuri mai mici și confortabile unde oamenii se pot aduna și relaxa.

Folosiți oglinzile – Nu numai că oglinzile oferă o reflecție crucială în băi sau în dressinguri, dar pot fi folosite și ca decor în orice încăpere a casei. Plasarea strategică a oglinzilor pe pereți sau pe holuri ajută la crearea iluziei de spațiu suplimentar, precum și la redirecționarea luminii în jurul camerei în moduri interesante. Oglinzile decorative sunt, de asemenea, un bun prilej de conversație; oglinzile vintage sau antice adaugă caracter, în timp ce stilurile moderne foarte reflectorizante pot aduce un aer contemporan oricărui spațiu.

Faceți alegeri de culoare cu atenție – Culoarea joacă un rol important în designul interior; ea dă tonul fiecărei încăperi și servește adesea ca punct de plecare în planificarea amenajării unui spațiu și a alegerilor de decor. Culorile neutre sunt adesea asociate cu relaxarea, dar nuanțele luminoase pot energiza o cameră dacă sunt folosite corect (și cu moderație). Luați în considerare modul în care fiecare culoare va afecta împrejurimile înainte de a selecta nuanțele pentru pereți, piese de mobilier sau accesorii; culorile contrastante tind să atragă atenția, în timp ce tonurile coordonate fac ca spațiile să pară mai mari și mai unificate în general.

Acordați atenție iluminatului – Iluminatul este esențial pentru a ilumina colțurile întunecate, dar ajută și la definirea zonelor din încăperi prin evidențierea anumitor caracteristici, în timp ce alte caracteristici sunt de-abordate – toate acestea fără a adăuga elemente de mobilier voluminoase sau alte obiecte care ocupă spațiu valoros pe podea. Lămpile cu un design izbitor funcționează foarte bine ca elemente decorative, în timp ce iluminatul subtil evidențiază detaliile de pe pereți, cum ar fi operele de artă sau suprafețele texturate, fără să pară strident sau să copleșească simțurile… Profitând de iluminatul natural prin menținerea ferestrelor libere ori de câte ori este posibil este o altă modalitate simplă de a îmbunătăți orice mediu de locuit fără a fi nevoie să investiți prea mult timp sau bani în renovări

Punerea laolaltă a acestor sfaturi vă va ajuta să obțineți acasă rezultate la nivel de designer fără a vă rupe bugetul sau fără a fi nevoiți să treceți prin proiecte ample de renovare – perfect pentru cei care doresc ca locuințele lor să iasă în evidență! Combinând texturi naturale cu alegeri de culoare bine gândite, definind spații separate cu piese de mobilier, utilizând soluții de iluminat eficiente și adăugând accente decorative unice, cum ar fi oglinzile, în toată casa, vei ajunge să ai un stil original, care îți reflectă perfect personalitatea și nevoile!

Mirela Moldoveanu fondator Glossy Magazine.