Iata de ce nu ai nevoie de un plan B atunci cand decizi sa optezi pentru un implant dentar!

Atunci cand, indiferent de motiv sau de imprejurari, pierzi un dinte, sunt posibile mai multe reactii. Cea mai nociva, din toate punctele de vedere, consta in a nu face nimic, ci in a amana pe termen nedefinit prezentarea la o cinica stomatologica. In acest caz, existenta unui spatiu gol in cavitatea bucala va atrage consecinte tot mai grave pentru starea de sanatate.

O alta posibilitate este reprezentata de o proteza dentara mobila, tratament foarte raspandit in urma cu cateva decenii. Pacientii marturisesc insa ca aceste dispozitive sunt incomode si ca, in unele cazuri, purtarea lor produce iritatii ale gingiilor, precum si dificultati in procesul de mestecare a alimentelor. Mai mult decat atat, necesita ajustari periodice, ceea ce presupune vizite regulate la medicul stomatolog si suportarea unor costuri suplimentare.

Singurul tratament eficient pe termen lung consta, conform opiniei unanime a medicilor stomatologi, in inserarea unui implant dentar, spre exemplu in clinica Dental Premier. Este vorba despre un surub realizat din zirconiu, titan, tantal sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Acesta inlocuieste cu succes radacina dintelui pierdut si apoi sustine o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte natural.

Eficienta sa se intinde pe parcursul mai multor decenii, astfel incat pacientii nu mai trebuie sa se prezinte la clinica stomatologica decat pentru controalele de rutina pe care este recomandat sa le efectueze orice persoana.

implant dentar

Pericolele de care te fereste inserarea unui implant dentar

In primul rand, implanturile elimina o serie de riscuri majore pentru starea de sanatate a cavitatii bucale si a intregului organism. De exemplu, daca nu se intervine la timp, dintii invecinati cu cel pierdut incep sa se deplaseze, dintr-o tendinta naturala de a umple golul ramas. In timp, acest fenomen le afecteaza stabilitatea si sanatatea.

In paralel, oasele mandibulei si maxilarului incep sa se macine, ca urmare a faptului ca pe ele nu mai este aplicata o presiune normala, in timpul masticatiei. Acest fenomen are de asemenea multe efecte neplacute, de la un aspect imbatranit al fetei pana la complicatii aparute atunci cand va fi necesara efectuarea unor interventii medicale ulterioare.

Daca nu se intervine la timp cu un implant dentar, digestia incepe, la randul ei, sa fie afectata de o mestecare incompleta si ineficienta a alimentelor. Pornind de aici, are de suferit chiar si functionarea organelor interne.

Viata sociala a unei persoane care ramane mult timp cu un spatiu gol in cavitatea bucala are de asemenea de suferit. Oamenii carora le lipseste un dinte din partea din fata nu mai au incredere in ei insisi si, prin urmare, evita sa mai rada sau chiar sa mai zambeasca in public.

Un implant dentar rezolva si problemele de aceasta natura. Lucrarea fixa arata la fel ca dintii naturali, iar aspectul fetei isi recapata tineretea. Chiar si dictia este imbunatatita.

Odata ce apeleaza la acest tratament revolutionar, pacientii au garantia faptului ca vor beneficia de efectele sale favorabile pe termen lung si foarte lung, cu singura conditie de a acorda atentia normala igienei dentare zilnice.

Opteaza pentru inserarea unui implant dentar, astfel incat sa rezolvi toate problemele si sa nu mai trebuiasca sa cauti vreodata un alt tratament!