De ce sa petreci mai mult timp in natura?

Daca ai decis sa petreci mai mult timp in natura, pe acest site vei gasi cele mai interesante si ispititoare locuri pentru concediul de anul acesta. Iata de ce natura este locul potrivit pentru tine.

  1. Natura bogata in vegetatie iti imbunatateste vitalitatea

In cartea „Your Brain On Nature: The Science of Nature’s Influence on Your Health, Happiness and Vitality”, Eva M. Selhub, MD si Alan C. Logan, ND explica ca studiile stiintifice arata ca mediile naturale pot avea beneficii remarcabile pentru om. Sanatate.

Printre aceste beneficii, Selhub si Logan explica ca studiile arata ca petrecerea a doar 20 de minute intr-o natura bogata in vegetatie imbunatateste vitalitatea. Ei definesc vitalitatea ca putere emotionala in fata opozitiilor interne si externe si traind viata cu entuziasm. Asadar, daca vrei sa fii mai rezistent si sa ai mai multa pofta de viata, iesi afara.

  1. Daca locuiti in apropierea spatiului verde, este mai putin probabil sa fiti deprimat

Un studiu din 2009 publicat in Journal of Epidemiology and Community Health a constatat ca oamenii care locuiau la o raza de 1 kilometru de un parc sau de o zona impadurita au experimentat mai putina anxietate si depresie decat cei care locuiau mai departe de spatiul verde.

Aceasta inseamna ca planificatorii orasului pot folosi potential spatiul verde ca o modalitate de a imbunatati bunastarea mentala generala. In plus, daca te simti deprimat, ar trebui sa te gandesti sa te apropii de natura.

  1. Expunerea la plante si parcuri creste imunitatea

Intr -o serie de studii, oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand oamenii petrec timp in mediul natural – paduri, parcuri si alte locuri cu o multime de copaci – au o functie imunitara crescuta. Un motiv pentru aceasta este fitoncidele, substantele chimice din aer pe care plantele le emit pentru a se proteja de putrezire si de insecte si care par sa aduca, de asemenea, beneficii oamenilor.

  1. Lumina soarelui este benefica

Cand lumina soarelui loveste pielea, incepe un proces care duce la crearea si activarea vitaminei D. Studiile sugereaza ca aceasta vitamina ajuta la prevenirea osteoporozei si a cancerului. In plus, un studiu a constatat un risc crescut de atacuri de cord la cei cu niveluri scazute de vitamina D.

Cantitatea de lumina solara de care aveti nevoie depinde de nuanta pielii. Persoanele cu pielea deschisa au nevoie de aproximativ 10 minute de lumina solara pe zi, in timp ce persoanele cu pielea mai inchisa pot avea nevoie de la cincisprezece pana la douazeci de minute de lumina solara.

  1. Petrecerea timpului in natura creste fericirea

In mai 2013, peste 10.000 de canadieni au participat la 30×30 Nature Challenge a Fundatiei David Suzuki. Provocarea a fost urmatoarea: petrece 30 de minute in natura, in fiecare zi, timp de 30 de zile. Iata impactul pe care provocarea l-a avut asupra sanatatii si bunastarii participantului:

 

  • Ei au raportat cresteri semnificative ale nivelului de liniste si fericire
  • Aveau mai multa energie,
  • Sentimentele de stres si negativitate au fost reduse.
  • Au avut mai putine tulburari de somn.
  • S-au simtit mai productivi la locul de munca.

Mirela Moldoveanu fondator Glossy Magazine.