Cunoscuta candva drept „Micul Paris” pentru arhitectura sa eleganta, capitala Romaniei, Bucurestiul, are o istorice bogata care se imbina cu identitatea sa moderna.
Confluenta arhitecturii este ametitoare, dar fascinanta. Cladirile sale bizantine; bisericile din secolele al XVI-lea, al XVII-lea si al XVIII-lea; conace Art Nouveau; si fatadele neoclasice spectaculoase au supravietuit cutremurelor, razboiului si, mai tarziu, comunismului – si toate se amesteca pentru a crea un spectacol urban uluitor. De aceea, sunt tot mai multe persoane care cauta acum cazare in regim hotelier mrg.apartments pentru a fi mai aproape de obiectivele turistice odata ce ajung aici.
Farmecul Bucurestiului este dezvaluit prin explorarea parcurilor sale intinse din oras, admirarea operelor de arta si exponatele din muzeele sale excelente si pierderea pe strazile pavate, dar fermecatoare, care strabat orasul vechi.
O plimbare pe Calea Victoriei, probabil unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din oras, este o intalnire cu cele mai marete cladiri si cu cele mai semnificative monumente ale tarii, toate o marturie a vremurilor trecute.
Explorarea Bucurestiului inseamna intelegerea unui trecut complex care face loc sensibilitatii sale moderne de capitala europeana in plina expansiune. Descoperiti cele mai bune locuri de vizitat in acest oras dinamic.
Centrul vechi
Centrul vechi este una dintre cele mai vechi asezari ale Bucurestiului, unde structurile dateaza din secolele al XV-lea si al XVI-lea. De-a lungul secolelor, a fost locul in care stateau boierii, un centru de comert, un loc de cult si o rascruce de drumuri pentru calatori.
De asemenea, a reusit sa supravietuiasca distrugerii unei cincimi din oras de catre Ceausescu in anii 1980 pentru a-si construi viziunea asupra unei noi capitale socialiste. Dupa ce a petrecut zeci de ani ca o mahala, o mare parte din orasul vechi a fost recuperat si renovat dupa caderea comunismului.
Cu toate acestea, in timp ce multe cladiri istorice au fost restaurate, alte proprietati asteapta inca sa fie renovate. Acest contrast da mult mai mult farmec strazilor pietonale si strazilor pietruite din orasul vechi, marginite de librarii, teatre, restaurante si cafenele.
Lucrurile populare de facut aici includ vizitarea muzeului Curtea Veche, un muzeu in aer liber construit pe locul Vechii Curti Domnesti, odinioara adapostul lui Vlad Tepes, si Muzeul National de Istorie a Romaniei, cu colectiile sale frumoase de comori religioase si regale.
Palatul parlamentului
Palatul Parlamentului este una dintre atractiile turistice de top din Bucuresti. Este a doua cea mai mare cladire administrativa din lume (dupa Pentagon), un colos arhitectural care revendica si titlul de cea mai grea cladire din lume.
Cu peste 3.000 de camere de peste 330.000 de metri patrati si construita cu marmura si otel, a fost initial numita Casa Poporului de catre vizionarul sau, dictatorul Nicolae Ceausescu, care a folosit-o ca resedinta a familiei sale si ca sediu al guvernului sau.
Pentru a o completa, Ceausescu a daramat lacasuri de cult, ateliere, fabrici, parcuri, o parte din Orasul Vechi si cartiere intregi. Peste 20.000 de muncitori si 700 de arhitecti au lucrat la opulentul palat in stil neoclasic pe o perioada de 13 ani, din 1985 pana in 1997, timp in care majoritatea romanilor s-au confruntat cu saracia.