Beneficiile produselor emailate

In traditia romanesca, untura a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru a prezerva anumite alimente (carnea in mod deosebit), dar si ca sursa de grasime pentru gatit. Untura este mai sanatoasa decat uleiul, dar si mai gustoasa. Pentru a conserva untura cat mai bine, se recomanda sa folosim garnita emailata neagra/bidon untura de la columnashop.ro !

Vasele emailate nu sunt doar durabile datorita rezistentei innascute a materiilor prime sau tehnicilor de productie unice, dar sunt si atemporale in ceea ce priveste designul lor. Culorile nu se estompeaza deoarece sunt rezistente la lumina UV. Datorita suprafetei netede, articolele emailate sunt usor de curatat si antiaderente si in mod natural antibacteriene, astfel incat timpul de intretinere este inlocuit cu alte activitati gospodaresti. Cu siguranta apreciem cu totii aceasta oportunitate.

Veselele emailate se deplaseaza cu usurinta de la plita sau cuptor la masa la masina de spalat vase, dar sunt, de asemenea, grozave pentru depozitarea alimentelor. Recipientele emailate pentru depozitarea alimentelor sunt ideale pentru depozitarea resturilor in frigider sau congelator. Un asemenea vas este rezistent la acizii alimentari si impiedica mancarea sa scurga orice arome nedorite din otel si nu este alergen, astfel incat sa va puteti pastra alimentele proaspete mai mult timp si sa traiti mai sanatos.

Nu in ultimul rand, articolele emailate sunt produse naturale multifunctionale. Puteti gati, pastra, reincalzi si servi cu aceeasi oala. Aceasta abordare „mai putin este mai mult” este nepretuita pentru spatiile mici pe care le locuim in orase. In ceea ce priveste vasele de serviciu, acestea sunt stivuibile, ceea ce le face usor de depozitat si transportat. Aceasta economie naturala a articolelor emailate ne permite sa economisim spatiu in bucatariile noastre.

Produsele de la porcii domestici si mistreti sunt alimente comune in dieta umana. Multa vreme, mancarea a fost una dintre principalele surse de energie „rapida”.  Unul dintre factorii principali este alegerea corecta a unturii. Exista o selectie variata, dar pentru a alege un produs de calitate, trebuie sa luati in considerare urmatoarele:

Pielea de porc trebuie sa fie moale si sa miroase bine. Este bine cand pielea este parlita cu paie si cu ajutorul benzinei. Aceasta grasime are un miros specific.

Grasimea trebuie sa fie alba si sa nu aiba un miros acru, de mucegai.

Pentru a determina moliciunea – se recomanda sa strapungeti produsul cu o scobitoare in timpul procesului de selectie. Batul ar trebui sa mearga ca in unt.

Grasimea trebuie sa fie de grosime medie, iar daca exista straturi de carne, atunci acestea trebuie sa fie cenusii-rosii. Acesta este un indicator ca animalul a mancat bine si nu a murit de foame.

Daca aveti noroc in piata sau aveti un vanator familiar, atunci este optim sa achizitionati untura de mistret. Acest lucru se datoreaza dietei naturale si stilului de viata mai sanatos al mistretilor.

Pretul poate fi chiar inferior carnii de porc domestice – mistretul este o prada obisnuita de vanatoare. Proprietatile vindecatoare sunt mult mai mari datorita dietei animalului salbatic. Carnea cu untura este un aliment sanatos si bogat in calorii in gatit. Este descrisa si utilizarea grasimilor in cosmetologie.

Aceasta untura poate fi topita sau preparata dupa diverse retete. Pentru a obtine un produs topit aveti nevoie sa:

-Clatiti si uscati baconul cu un prosop de hartie.

-Taiati carnea in bucati mici si puneti intr-un recipient.

-Incalziti produsul la foc mic pana cand se formeaza cocoloase.

-Se raceste masa topita si se da la frigider.

Pentru a nu se topi excesiv grasimea, este necesar ca produsul sa aiba culoarea pulpei sau sa fie galbui.

Grasimea de porc este grasimea interna de porc supraincalzita si untura, adica grasimea subcutanata. Multa vreme, grasimea de porc, alaturi de alte grasimi animale, a fost criticata de oameni de stiinta si medici, fiind acuzata pentru cresterea riscului de boli cardiovasculare, colesterol ridicat si alte boli. Astazi grasimea a fost reabilitata si este din nou inclusa in practica culinara. Cu toate acestea, cumpararea grasimilor animale in magazin este inca problematica. Este mult mai usor sa-l topesti singur acasa. Cum se topeste grasimea de porc va fi descris in acest articol.

Timp de multi ani, refuzul de a folosi grasimea de porc s-a explicat prin riscul de crestere a colesterolului, care este principala cauza a bolilor cardiace si vasculare. A fost clasificata drept una dintre cele mai nesanatoase grasimi si toata atentia noastra a fost acordata uleiurilor vegetale. Acum, multe studii arata ca exista mult mai mult rau decat bine in ele.

 

Grasimile animale sunt compuse din acizi grasi saturati, mononesaturati si polinesaturati. Majoritatea acizilor grasi mononesaturati sunt acidul oleic, care este acidul gasit in uleiul de masline. Din cauza continutului ridicat de acid oleic, acest ulei este clasificat drept unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale.

Grasimile saturate sunt, de asemenea, esentiale pentru corpul uman. Avem nevoie de ele pentru a absorbi si a asimila vitaminele liposolubile si alti cativa nutrienti. De exemplu, atunci cand bem lapte degresat imbogatit cu vitamina D, nu va exista niciun beneficiu in el, deoarece grasimile saturate sunt necesare pentru absorbtia sa. Si daca nu este suficient, atunci nicio vitamina nu va fi absorbita.

In plus, grasimea de porc este bogata in vitaminele A, E, acizi grasi Omega-3. Nu numai atat, aceasta grasime ajuta la absorbtia si absorbtia acestor nutrienti si vitamine importante.

Nivelul scazut de acizi grasi polinesaturati din grasimea de porc inseamna ca aceasta grasime se oxideaza lent, nu devine ranceda, adica poate fi pastrata pentru o lunga perioada de timp.

Grasimea de porc are un punct de fum ridicat, adica poate fi incalzita la temperaturi mai ridicate fara teama de a elibera substante cancerigene. Este potrivita pentru prajirea la temperaturi ridicate pe care multe uleiuri vegetale nu le pot oferi.